Σεμινάριο Ιουνίου - Πιστοποιήσεις, νομοθεσία και εξωστρέφεια: το παράδειγμα του Ιατρικού Τουρισμού

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας» και το Εργαστήριο «Στρατηγικής Ηγεσίας & Ψηφιακού Μετασχηματισμού» σας προσκαλούν την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30 στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα:

Ο Τομέας των Πιστοποιήσεων, ο συσχετισμός με τη συμμόρφωση στη νομοθεσία και ο ρόλος του στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων: το παράδειγμα του Ιατρικού Τουρισμού

Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Αγγελική Κατσάπη. H κα. Κατσάπη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του Φορέα Πιστοποίησης Swiss Approval Technische Bewertung, Διεθνής Επιθεωρήτρια και τα τελευταία 6 χρόνια εκπροσωπεί κατ’ αποκλειστικότητα το Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης Υπηρεσιών Υγείας και Ιατρικού Τουρισμού, Temos International GmbH (Γερμανίας) στις αγορές της Κύπρου και της Ελλάδας. Από το 2010 που εισήγαγε τις υπηρεσίες του Οργανισμού Temos στην Ελλάδα, συνέδραμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τον Ιατρικό Τουρισμό και στην εξωστρέφεια στη διεθνή αγορά, των ιδιωτικών νοσοκομείων/κλινικών/ κέντρων αποκατάστασης με τα οποία συνεργάστηκε. Συνεργάστηκε στενά με το ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος) και το ΙΚΠΙ (Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής) για την πρώτη μελέτη που εκπονήθηκε για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Greek Medical Tourism Council (του πρώτου cluster στην Ελλάδα για τον Τουρισμό Υγείας).

Η κα Κατσάπη έχει εξειδίκευση στα Συστήματα Διαχείρισης και Διασφάλισης Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας και τις Υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας, και διαθέτει πάνω από 6 χρόνια εμπειρίας ως επικεφαλής επιθεωρήτρια και εκπαιδεύτρια σε χώρες όπως η Τουρκία, η Βραζιλία, η Αλβανία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, το Ιράν, η Κίνα, η Κύπρος και η Ελλάδα. Διετέλεσε Πρόεδρος του κορυφαίου Συμβουλευτικού Οργάνου (Auditors Advisory Board) του οργανισμού Temos. Έχει αποφοιτήσει από την Νοσηλευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην “Πληροφορική της Υγείας’’ και τη ‘’Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας’’ και είναι Διαπιστευμένη Επιθεωρήτρια και Εκπαιδευτής Επιθεωρητών Συστημάτων Ποιότητας (ISO 9001:2015- IRCA accredited και BS EN 15224).

Στο παρελθόν, κατείχε διευθυντικές θέσεις στον τομέα της Υγείας, στον ελλαδικό χώρο και συγκεκριμένα, διετέλεσε:
- Διευθύντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δραστηριοτήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ελληνική κρατική επιχείρηση), Υπεύθυνη Ολικής Ποιότητας στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, την περίοδο 2005-2012
- Eκτελεστικό μέλος διάφορων ομάδων εργασίας σε ‘E-health’ projects’ και Επιτροπών Αξιολόγησης, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.
- Στο Ελληνικό Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Περιφερειακό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας, δημόσιος υπάλληλος την περίοδο 2002-2005, αναλαμβάνοντας καθήκοντα εποπτείας επιχειρησιακών σχεδίων νοσοκομείων και διαχείρισης έργων για το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
- Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Λαμίας, και Υπεύθυνη εκπαίδευσης Εργαστηριακών Συνεργατών, κατά την περίοδο 1999-2003.